Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Şampiyon Sivasspor

Alman Ligi Bundesliga 11 Mayıs’ta başlıyor diye yazmıştım; Bremen eyaletinin direnci nedeniyle küçük bir gecikme yaşandı, 15-16 Mayıs’ta başlıyorlar.

        Almanlar başarılı olursa “onlar yapıyor biz niye yapamayalım” gazı üzerinde yükseliriz ve gerçekten 12 Haziran’da başlayabiliriz. Yalnız Almanların bazı kriterleri var; belli bulaş oran sınırı aşılırsa iptal noktasına dönecekler Fransa ve Hollanda gibi.

        Peki; Fransa, ligini bitirirken nasıl bir puan hesabı yaptı? Sistemde bir takım, lig ertelenene kadar bir başka takımla 2 maç yaptıysa, bu takıma karşı topladığı puanlar 2'ye bölündü. Kalan maçlar ise ligin ilk yarısındaki sonuçlara göre puanlandı. Bu mantığı süper lige uygularsak şampiyon Sivasspor oluyor..!

        Ligin ilk yarısının son sekiz maçında süper bir performans gösterdiği için Sivasspor 35,5 puanla şampiyon, Trabzonspor 34,5 puanla ikinci, aynı puanlı Başakşehir üçüncü ve 32 puanlı GS dördüncü oluyor. 

        Yani oynanmasın, bitirelim desek ve kalan maçları da içeren bir yaklaşım arasak Sivasspor’u şampiyon ilan etmeliyiz. Tabiki bu ülkede böyle bir şey olamaz. Damadından kayınpederine, imparatorundan prensesine herkes karşı çıkar. Trabzon başkanı Ağaoğlu yarım ağız şampiyonluk istiyor; böyle bitirilsin işte diyor. Her durumda hengame kopacak...

        Ligin kalanı oynansa Sivasspor şampiyon olabilir miydi diye düşünüyorum... En kıymetli iki oyuncusunun Galatasaray ile anlaştığı söyleniyor. Şampiyonlar Liginde oynamak istemeleri de normâl. Hatta bu istek yüzünden Fenerbahçe’yi reddetmişler. E o zaman?!

        Sivas hocası Rıza Çalımbay son iki maçtaki sonuçlara yanıyordur şimdi. Zira Galatasaray ile 2-2 kalmayıp yenebilseler; Antalyaspor deplasmanında da kazanırlar ve lider olurlardı. Ligi böyle de bitirseniz Fransız sistemi de uygulasanız şampiyonuz deme hakları olurdu. Ama işte mevcut durumda bile projeksiyon tabanlı bitirmenin daha mantıklı olduğunu söylemekten acizler...

NOT: Mâlum yerin kendisini federasyon başkanı seçtirtmesini isteyen Rıdvan Dilmen’in konuşmasını dinledim. Federasyon tarih belirledi, oynatmaya çalışacak diye eleştiriyor; programın son on dakikası yalnızca amatörlerin oynatılması saçma diyor. Konuşmak için konuşmak zor işmiş, şeytan olmak bile yetmiyor dedim içimden...

Önceki ve Sonraki Yazılar