Ellef Prestsæter, Arter’in konuğu

Ellef Prestsæter, Arter’in konuğu

Sanat tarihçi ve küratör Ellef Prestsæter, 'Devir Sitüasyonistlerin Devri!' adlı kitabın tanıtımı için Arter’e konuk oluyor.

Sanat tarihçi ve küratör Ellef Prestsæter, “Belki Bu Belleğinizi Tazeler”: Sanat, Arşiv ve Vandalizm başlıklı konuşması ve editörlüğünü üstlendiği These Are Situationist Times! (Devir Sitüasyonistlerin Devri!) adlı kitabın tanıtımı için Arter’e konuk oluyor. Prestsæter’in, Arter’de devam eden Saat Kaç? ve Kelimeler Pek Gereksiz sergileriyle diyalog içinde kurgulayacağı konuşması 13 Şubat Perşembe akşamı 19:00’da Sevgi Gönül Oditoryumu’nda; kitap tanıtımı ise 15 Şubat Cumartesi günü 16:00’da Arter Kütüphanesi’nde gerçekleşecek.

Görsel içeriği ve daha önce gün yüzüne çıkarılmamış arşiv malzemeleriyle son derece zengin bir kurguya sahip olan These Are Situationist Times! (Devir Sitüasyonistlerin Devri!), sitüasyonizm, deneysel yayıncılık ve sanatçılar tarafından çıkarılan dergilere dair yeni ve etkileyici perspektifler sunuyor.

Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında düzenlenen her iki etkinliğe de katılım ücretsiz olacak.

Ellef Prestsæter hakkında

Norveçli sanat tarihçi ve küratör Ellef Prestsæter (d. 1982) Institute for Computational Vandalism (Bilgisayar Destekli Vandalizm Enstitüsü) üyesidir. The Gutenberg Galaxy at Blaker (2013–2015), These Are Situationist Times! (2017–2019) ve Rett Kopi Documents the Future: Manifesto (2007) gibi sergiler ve yayın projeleri gerçekleştirmiş olan Prestsæter, Oslo Üniversitesi sanat tarihi bölümünde Asger Jorn ve Scandinavian Institute of Comparative Vandalism (İskandinavya Karşılaştırmalı Vandalizm Enstitüsü) hakkındaki doktora çalışmasını sürdürüyor.