En geniş dijital sanat içeriği keşfedilmeyi bekliyor

En geniş dijital sanat içeriği keşfedilmeyi bekliyor

Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü (İAE), koleksiyon sergileri ile süreli sergilerini Google Arts & Culture’da sanatseverlerle buluşturuyor.

Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgınının yayılma riskine karşı sosyal temas ve kent içi dolaşımın en aza inmesi gereken şu günlerde, dijital ortama aktardığı sergiler ile sanatın iyileştirici gücünü evlere taşıyor. Sanatseverler, Google Arts & Culture platformu üzerinden, Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonundaki eserleri ve İstanbul kent kültürünü mercek altına alan sıra dışı sergileri en ince ayrıntısına kadar inceleyebiliyor, 360 derecelik görüntülerle 'Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar' ve 'Osman Hamdi Bey' sergilerinde sanal tura çıkabiliyor.

HER YAŞA UYGUN SERGİLER

Pera Müzesi’nin koleksiyon sergileri 'İmparatorluktan Portreler', 'Düşlerin Kenti: İstanbul' ve 'Kahve Molası'nın yanı sıra; graffiti üzerine dünyadaki en kapsamlı sergilerden biri olan 'Duvarların Dili' ile, çocukların Pera Öğrenme atölyelerinde ürettiği renkli çalışmaları bir araya getiren 'Yaz Yaz Yaz' sergileri de dijital ortamda ziyarete sunuluyor.

YEDİ TEPELİ KENT ÜZERİNE 7 HİKÂYE

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ise açıldığı dönemde büyük ilgi toplayan 'Dört Ayaklı Belediye', 'Şişli Camii', 'Taksim', 'Uzak İzlenimler', 'Doğu’nun Merkezine Seyahat', 'Ahşap İstanbul' ve 'Uzun Öyküler' başlıklı sergileri Google Arts & Culture’da yeniden izleyiciyle buluşturuyor.

KAVUŞMA DURAĞI

Platformun öne çıkan sergilerinden Taksim: İstanbul’un Kalbi, Taksim Meydanı'nın 19. yüzyıldan 1960'a uzanan süreçte geçirdiği değişim ve dönüşümlere fotoğraf, gravür ve harita üzerinden ışık tutuyor. Sergi son olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Taksim Meydanı’na kurduğu 'Kavuşma Durağı' adlı etkinlik ve sergi platformunda ziyarete açılmıştı.

Google Arts & Culture üzerinden, sergilerin İngilizce ve Türkçe metinleri ile birlikte çok sayıda görsel malzemeye erişmek mümkün.

Pera Müzesi: https://artsandculture.google.com/partner/pera-museum

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü: https://artsandculture.google.com/partner/istanbul-research-institute?hl=tr