Görme engelli çocuklara film keyfi!

Görme engelli çocuklara film keyfi!

Hayal Ortağım Sesli Betimleme ilk kez İstanbul dışında bir etkinlikte görme engelli çocuklar için kullanıldı.

Türkiye’nin teknoloji öncüsü Turkcell’in, görme engellilerin sosyal hayata daha aktif ve bağımsız olarak katılmalarını amaçlayan “Hayal Ortağım” uygulaması ile gerçekleştirdiği sinema etkinlikleri eğlence sektörünün lider markası CGV Mars Cinema Group iş birliği ile Anadolu illerinde sürüyor.

Turkcell’in Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde gerçekleştirdiği ‘Engelsiz Eğitim’ projesi kapsamında Mitat Enç Görme Engelliler İlkokulu’nda okuyan 20 öğrenci, ‘Hayal Ortağım’ın ‘Sesli Betimleme’ teknolojisi yardımıyla başkent Ankara’daki Atakule Cinemaximum sinemasında, “Bulmaca Kulesi: Dev Kuşun Gizemi’ filmi ile buluştu. Böylece sesli betimleme ilk kez İstanbul dışında görme engelli çocuklar için toplu gösterim gerçekleştirilen bir organizasyonda kullanılmış oldu.

Görme engellilerin ücretsiz olan sesli betimleme hizmetinden yararlanması için, filmin oynadığı sinema salonuna gidip ‘Hayal Ortağım’ uygulaması içerisinde yer alan ‘Sesli Betimleme’yi başlatmaları ve kulaklıklarını takmaları yeterli oluyor. Sesli betimleme filmle senkronize şekilde ilerleyip kullanıcının filmi tüm detaylarıyla takip etmesini sağlıyor. Uygulama tüm kullanıcılara ücretsiz hizmet veriyor.