İstanbul Dijital Sanat Festivali başlıyor

İstanbul Dijital Sanat Festivali başlıyor

Birinci İstanbul Dijital Sanat Festivali 29-31 Mayıs tarihleri arasında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Kültür sanat başkenti İstanbul, bu kez dijital dünyaya sanat üzerinden bakmak isteyenler için 29-31 Mayıs tarihleri arasında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde 1. İstanbul Dijital Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin desteğiyle Mezo Dijital tarafından düzenlenen festivalde, “bağlantı aranıyor…” temasıyla dünyada alanında ses getiren uluslararası ve ulusal 30’un üzerinde sanatçının işleri sergilenecek. Herkesin ücretsiz gezebileceği festival, Türkiye’de dijital dönüşümün sanat alanındaki yansımalarının sergileneceği kapsamlı bir platform olmayı ve önümüzdeki senelerde büyüyerek devam etmeyi hedefliyor.

Festivalin danışmanlığını Bager Akbay, Ekmel Ertan, Selva Gürdoğan ve Ebru Yetişkin üstlenirken artistik direktörlüğünü Esra Özkan, sergi koordinatörlüğünü Ege Sevinçli, öğrenci bölümünün koordinatörlüğünü de Cansu Yalçıner yapıyor. Festival, “bağlantı aranıyor...” temasıyla bilim, teknoloji, toplum üçgeninde sanat yoluyla yeni bağlantılar arayan ve var olan bağlantıları irdeleyen dijital sanatçıları çalışmalarını paylaşmaya davet ediyor.

Festival hakkında detaylı bilgi için www.digitalartfestistanbul.org internet sitesi incelenebilir.