Kültürlerin buluşma noktası Türkiye

Kültürlerin buluşma noktası Türkiye

Farklı ülke kültürlerinin Türkiye'de yaşayan yabancılar tarafından tanıtılacağı ve 81 ilde festival tadında gerçekleşecek olan etkinlikler 16 Aralık'ta başlıyor.

Tarihi boyunca göç yollarının kesiştiği zengin bir coğrafyada yer alan Türkiye, bugün de 190 milletten yaklaşık 5 milyon yabancıya ev sahipliği yapıyor. Farklı etnik köken, din, dil ve kültürlere mensup bu insanlar, Anadolu topraklarının çok renkli ve çok sesli yapısını zenginleştirirken, ve Türkiye’nin ekonomik ve sosyal hayatının gelişmesine katkı yapıyorlar. Hem bu katkıların görülmesi hem de kültürler arası etkileşimin daha etkin hale gelmesini hedefleyen Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Bursa, Antalya ve Eskişehir merkezli 'Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye' etkinliklerini düzenliyor.

Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye etkinlikleri, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde yabancılarla Türk vatandaşlarının karşılıklı uyumu için gerçekleştireceği eş zamanlı en önemli etkinlik zincirini oluşturacak. Etkinlikler boyunca GİGM, Türkiye’deki yabancılarla doğrudan temas ederek diyalog kuracak, onların istek ihtiyaç ve taleplerine ilişkin bilgileri derlerken, kurum çalışmalarına ilişkin çok yönlü bilgilendirme de gerçekleştirecek. Bir yandan da düzenlenecek sahne sanatı ve diğer performans gösterileri sayesinde, kültürlerarası buluşma ve kaynaşma ortamı oluşturulması hedefleniyor. Etkinliklerde ayrıca yabancıların mutfağından çıkan ürünlerin katılımcılara ikram edileceği bir gastronomi buluşması bölümü de yer alacak.

Etkinliklerde göçmenlere yönelik çalışmalar yürüten kamu kurum ve kuruluşları ile Türkiye’deki yabancıların kurduğu ya da yabancılar için çalışan sivil toplum kuruluşları kendi çalışmalarını paylaşacak, yabancılar da kendi kültürlerinden renkli örnekler sunarak, müzik, dans ve diğer sahne sanatları performansları gerçekleştirecek. 16, 18, 20 Aralık 2019 tarihlerinde sırasıyla Antalya, Bursa ve Eskişehir’de gerçekleştirilecek etkinlikler bu şehşrlerle sınırlı kalmayacak.. GİGM ayrıca, proje kapsamı dışındaki diğer 78 ilde de, etkinlikler gerçekleştirilecek.