‘Sanat’ bu köyden doğacak

‘Sanat’ bu köyden doğacak

Tepebaşı Belediyesi ve Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği'nin işbirliğiyle, sinema başta olmak üzere, sanatın çeşitli dallarında üretim yapmak isteyen sanatçılar için kurulan Art Colony (Sanat Konolisi), Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü'nde açıldı.

Eskişehir'de, sanatçı ve sanatseverlere, sinema başta olmak üzere, sanatın çeşitli dallarında üretim yapmak huzurlu bir ortam ve profesyonel danışmanlık sağlamak amacıyla Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü'nde, kurulan Art Colony'in açılışı yapıldı. Programa, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Eskişehir milletvekilleri Jale Nur Süllü ile Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediyesi Başkanı Atmet Ataç'ın yanı sıra sinema ve televizyon dünyasından birçok ünlü oyuncu ve yönetmen katıldı.

"GENÇ SİNEMACILAR İÇİN FIRSAT"

Yapılan açılış sonrası konuşan Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, "Bu alan 2014'de Avrupa Komisyonu'nun açmış olduğu proje ile akıllı şehir haline geldi. 5 milyon Euro hibe ile burası akıllı şehir oldu. Akıllı şehir de, İngiltere'den Nottingham, İspanya'dan Valladolid ve Türkiye'den de Tepebaşı var. Burası sanat noktası sanat ile alzheimer hastalarını örtüştüreceğiz. Onların iyileşmesi veya hayatlarını uzatabilmek için ne yapabiliriz ona bakacağız. Burada genç sinemacılara da kapılar açılacak. Proje, yönetmenlik, kamera kullanımlarından tutun birçok noktada hizmetler verilecek. En büyük dileğimiz buraların bütün şehirlere örnek olması, hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.