Sanatçılar için yeni bir mekân: SAHA Studio

Sanatçılar için yeni bir mekân: SAHA Studio

SAHA Derneği, İstanbul’da sanatçılara araştırma, üretim ve etkileşim imkânı sağlamak üzere tasarladığı SAHA Studio’yu hizmete açtı.

Türkiye çağdaş sanatının tanınırlığını artırmayı amaçlayan SAHA Derneği, İstanbul’da sanatçılara araştırma, üretim ve etkileşim imkânı sağlamak üzere tasarladığı SAHA Studio’yu hizmete açtı. SAHA Studio’ya davet edilip eser üretim imkânı bulan sanatçılardan Larissa Araz, Alper Aydın, Özgür Demirci ve Sibel Horada’nın video, fotoğraf, heykel ve enstalasyonlardan oluşan çalışmaları tanıtıldı.

SAHA Studio’ya sanatçılar, misafir sanatçı programı çerçevesinde deneyimli bir kurul tarafından davet ediliyor. Küratör ve eğitmen Vasıf Kortun, sanatçı Hera Büyüktaşçıyan ve SAHA Studio’nun direktörü küratör Çelenk Bafra’dan oluşan kurul, İstanbul dışındaki sanat inisiyatifleri Hayy, Karantina, Loading, sub ve Torun’dan da sanatçı önerisi alıyor. SAHA Studio’nun ikinci döneminin ise Mart - Eylül 2020 arasında beş yeni sanatçıyla devam etmesi planlanıyor. Ağustos 2019’da başlayan ilk dönemine davet edilen sanatçıların projeleri, 20, 21 ve 22 Şubat 2020 tarihlerinde izleyiciler tarafından SAHA Studio’da gezilebilecek.