İstenmeyen Gebelikler ve Kürtaj ile Gelen Çözüm

Gebe kalmak, isteyen herkes için büyük bir mutluluk. Bu mutluluğu yaşamak, sağlıklı ve keyifli hamilelik geçirmek için doğru zamanda gebelik olmalı. Bilindiği üzere gebelik dönemlerinde fiziksel ve duygusal değişiklik olur. Bu sebeple gebelik sürecinde yaşananları keyifle atlatabilmek için her kadın, kendini hazır hissettiği zaman hamile kalmalı. Hamilelik sırasında kusma, bulantı, yorgunluk ve halsizlik gibi fiziksel değişiklikler yaşanabilmekte ve bazen bu değişiklikler 9 ay sürebilmekte. Bu değişiklikler ve duygu yoğunluğu plansız yaşanan gebeliklerde daha zor bir süreç oluyor. Plansız gebelik olmaması için korunma yöntemleri tercih edilse bile hiç bir yöntem %100 garanti vermeyebilir ve koruyucu olmayabilir. Hamilelik, kadın için doğru ve istediği zaman değilse, gebeliği kürtaj ile sonlandırmak mümkündür. Ancak bu hususta kürtajın bir doğum kontrol yöntemi olmadığı bilinmelidir. Kürtaj, bir aile planlaması yöntemi olup, kürtaj Ankara da tüm kadınlar için aile planlaması hakkında bilgi paylaşılmaktadır.

Kürtaj Nedir?

Rahim içinin temizlenmesi için yapılan cerrahi müdahaleye kürtaj denir. Gebelik sonlandırılması için yapılmakta olup, hem isteğe bağlı hem de zorunlu olabilir. Bazı düşüklerde rahim içinde parça kalmışsa bu parçaların temizlenmesi için de kürtaj yapılabilir. İsteğe bağlı yapılan kürtajlarda yasal bir süre bulunur. Bu süre son adet tarihinin ilk gününden hesaplanan 10 haftalık bir süredir. Kürtaj, yasal bir işlem, anayasal bir haktır. Bazı gebeliklerde de zorunlu kürtaj yapılabilir, anne ya da bebek için hayati bir risk söz konusuysa gebeliğin sonlandırılması uygun görülür.

Kürtaj Sonrasında Neler Yaşanır?

Kürtaj sonrasında bir kaç gün süren hafif kanamalar olabilir. Bu olağan bir durumdur, ancak bazen fazla ya da parçalı olabilir, bu durumda mutlaka hekime başvurulması gerekir. Kürtaj sonrasında ateş, şiddetli kasık ya da karın ağrısı gibi durumlar olursa yine mutlaka hekimle görüşülmeli. Kürtaj yapıldıktan sonra üç hafta kadar cinsel ilişki önerilmez, bozulan adet düzeni de kısa zamanda eskiye dönmektedir.

Kürtaj Ankara da deneyimli ve uzman hekimler tarafından hijyenik ortamda yapılmalıdır. Kürtaj 5-10 kadar süren bir müdahale olup, sonrasında hastalar günlük yaşamlarına dönebilir. Tekrar hatırlatmak gerekirse kürtaj, gebeliği sonlandırmak için uygulanır, bir doğum kontrol yöntemi değildir. Gebelik için doğru zamanda olduğunu hissetmeyen kadınlar, bu süreci sağlıklı ve keyifli yaşamak için hissettikleri ve doğru olduğuna inandıkları zamanda hamilelik yaşamalıdır.

Op.Dr.Uzay Yıldırım

Kadın Hastalıkları ve Doğum Tüp Bebek / Genital Estetik

https://www.uzayyildirim.com
Instagram : @uzayyildirim
YouTube : Op.Dr.Uzay Yıldırım
Facebook : /dr.uzayyildirim

Advertorial Reklam Haberleri

Casino Siteleri Yazılım Sağlayıcıları ve Oyun Kalitesi
Felipe Melo, BizBet'in Türkiye'deki yeni marka temsilcisi oldu!
PRP ile Daha Pürüzsüz ve Genç Bir Cilde Kavuşun
1Win Türkiye İncelemesi: Türk Oyuncular için Yerelleştirilmiş Mükemmellik
Havalı Tabanca Oyunları: Eğlence ve Stratejiyi Bir Arada Sunuyor!