140 bin çalışanı olan otomotiv devinde işçi kıyımı! Satışları dibe çakıldı

Tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu otomotiv devi binlerce çalışanını işten çıkarma kararı aldı.

Otomotiv devi satışları yere çakılınca binlerce çalışanını işten çıkarma kararı aldı. 

TESLA'DA KAZAN KAYNIYOR

Elektrikli otomobil pazarındaki yoğun rekabetin etkisiyle satışlarında düşüş yaşayan Tesla, küresel işgücünün yüzde 10'undan fazlasını işten çıkaracak.

kamusonhaber'in aktardığına göre Tesla, son birkaç ay içinde yöneticilerinden kritik ekip üyelerini belirlemelerini istedi, bazı hisse senedi mükâfatlarını askıya aldı ve bazı çalışanların yıllık değerlendirmelerini iptal etti.

15 BİN ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILACAK

Dünya genelinde 140 bin 473 çalışana sahip olan Tesla'nın, yaklaşık 15 bin çalışanını işten çıkarması bekleniyor. Bu, şirketin piyasa değeri açısından dünyanın en büyük otomobil üreticisi olması dikkate alındığında büyük bir değişiklik anlamına geliyor.

YÜZDE 10'DAN FAZLA PERSONEL AZALTMA KARARI

Tesla CEO'su Elon Musk, yaptığı açıklamada, "Şirketi bir sonraki büyüme aşamasına hazırlarken, maliyetleri azaltmak ve üretkenliği artırmak için şirketin her alanını gözden geçirmek son derece önemlidir. Bu çerçevede, şirket genelinde yüzde 10'dan fazla bir personel azaltma kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Tesla, geçtiğimiz yılın Şubat ayında da New York'taki çalışanlarının yüzde 4'ünü işten çıkarmıştı.

 

Dünya Haberleri

İran lideri Hamaney sessizliğini bozdu
Lavrov’dan Nükleer Rapor İddiası: Batı, UAEA’ya İran’a Karşı Baskı Yaptı
İsrail ve İran ateşkes için anlaştı mı?
Hürmüz Boğazı’nı Kapatma Yetkisi Meclis’ten Geçti!
ABD’nin Hedef Aldığı Fordo Nedir? İran’daki Bu Gizli Tesis Neden Bu Kadar Önemli?