'ABD darbeyi tekrarlamak istiyor'

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, 1953 darbesinin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “ABD’nin 1953 Darbesini tekrarlamak istediğini” söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkesinde 1953 yılında gerçekleştirilen darbenin ABD tarafından “düzenlendiğini” belirterek, ABD’yi İran’da bir darbe tekrarlama hayali kurmakla suçladı.

Cevad Zarif, 1953 darbesinin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “ABD’nin 1953 Darbesini tekrarlamak istediğini” söyledi. Mehr News’a göre, Zarif’in mesajında şu ifadelere yer verildi:

“65 yıl önce aynı günde ABD, halkın seçtiği merhum Dr. Musaddık hükümetini devirerek diktatör rejiminin yeniden güçlenmesini sağladı ve 25 yıl boyunca İran halkını egemenliği altına aldı. Bugün ise ABD yönetimi baskı, yalan ve demagojiyi içeren ‘eylem planı’ vasıtasıyla aynı projeyi tekrarlamak istiyor. Bir daha asla!”

Dünya Haberleri

Rusya'da yakıt alarmı!
İran ABD Üssünü Vurdu! 2 Asker Öldü, Bir Asker Kayıp
İndus'ta su krizi iddialarına yanıt
Türk Askeri Kargo Uçakları Sudan Sınırına Yakın Doğu El-Aveynat’a İniyor
ABD Kongresi’nde Türkiye’nin F-35 programına dönüşünü engelleme girişimi