'ABD demokrasisini çökerten bir darbe girişimi'

ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi'ye gönderdiği mektupta azil soruşturmasını, 'Amerikan demokrasisini çökerten bir darbe girişimi' olarak niteledi. Trump yazdığı mektupta, "Kendi kişisel, politik ve partizan kazancınız için cumhuriyetimize ızdırap çektiren sizsiniz" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, hakkında Demokratlar tarafından yürütülen azil soruşturmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

5 sayfadan oluşan mektubunda Trump, soruşturmayı 'Amerikan demokrasisini çökerten bir darbe girişimi' olarak niteleyerek, Demokrat Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye hitaben "Tarih seni merhametsizce yargılayacak" ifadelerini kullandı.

SEÇİMLERE MÜDAHALE EDİYORSUNUZ

Trump, 17. yüzyılda meydana gelen ve ABD tarihinde 'kara bir sayfa' olarak değerlendirilen Salem cadı mahkemelerindeki yargılamalara atıfta bulundu.

Demokratlara, "Amerika'nın seçimlerine müdahale eden sizsiniz" diyen Trump, "Amerikan demokrasisini çökerten sizsiniz. Adaleti engelleyen sizsiniz. Kendi bencil, kişisel, politik ve partizan kazancınız için cumhuriyetimize acı ve ızdırap çektiren sizsiniz." dedi. 

AZİL SORUŞTURMASI NASIL BAŞLADI? 

Eylülde basına sızan ve 25 Temmuz'da yaptıkları telefon görüşmesinde Trump'ın, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e, rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediğini iddia eden muhbir raporu, azil soruşturmasının fitilini ateşlemişti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 24 Eylül'de "ABD'nin ulusal güvenliğine zarar verdiği" ve "Başkanlık yeminine ihanet ettiği" gerekçesiyle Trump'a yönelik azil soruşturması sürecini başlattıklarını açıklamıştı.

Dünya Haberleri

Oğluna 'mükemmel eş' yetiştirmek için 11 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı
7 gün yas ilan edildi
Ünlü çikolata markasında plastik çıktı!
Fransa polisinden 1 Mayıs'ta sert müdahale
Otomotiv devi resmen iflas etti!