ABD-İran siber savaşı başladı!

ABD'nin İran'a yakınlığı ile bilinen "Hizbullah Tugayları" adlı militan gruba yönelik büyük bir siber saldırı düzenlediği iddia edildi.

ABD'nin İran'a yakınlığı ile bilinen "Hizbullah Tugayları" adlı militan gruba yönelik büyük bir siber saldırı düzenlediği iddia edildi.

Sözcü'den CNN’den aktardığı habere göre ABD, İran destekli “Hizbullah Tugayları” adlı militan gruba yönelik büyük bir siber saldırı düzenledi.

Saldırının, söz konusu grubu etkisiz kılma ve geriletmeyi amaçladığına işaret eden kaynaklar, asıl amacın ağ tabanlı iletişime saldırmak olduğunu vurguladı.

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı ise söz konusu iddiaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Adları açıklanmayan ABD’li iki yetkili, önceki gün Associated Press’e (AP) yaptıkları açıklamada, İran’ın düşürdüğü ABD İHA’sına cevaben Başkan Donald Trump’ın onayıyla İran’ın askeri sistemlerine siber saldırı düzenlendiğini belirtmişti. Üçüncü bir yetkili de saldırıyı genel hatlarıyla doğrulamıştı.

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı