ABD Savunma Bakanı Esper'den YPG yorumu

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, NATO zirvesi öncesi Londra'ya uçuşunda Reuters haber ajansına röportaj vererek YPG'nin 'terör örgütü' olarak tanınması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Esper, Türkiye'ye NATO'nun karşılaştığı daha büyük zorluklara odaklanma çağrısı yaptı. Türkiye'nin, NATO'nun Baltıklar ve Polonya'ya ilişkin savunma planlarına YPG'nin 'terör örgütü' olarak tanınmasını şart koşarak destek vermeme kararını yorumlayan Esper, "Türkiye'ye mesajım, (Rusya'ya karşı) bu yanıt planlarında ilerlememiz gerekiyor ve bunlar, onların öznel kaygıları ile geciktirilemez" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Esper, şunları söyledi:

"İttifakın birliği ve hazırlığı, daha büyük meselelere odaklandığınız anlamına gelir. Ve kimse onların gündemine uymaya istekli değil. Kimse onların gördüğü tehditleri görmüyor. YPG'yi terör örgütü olarak tanıma kararını desteklemeyeceğiz. Fikirlerimize sadık kalacağız ve bence NATO da öyle olacak" 

Dünya Haberleri

Türk asıllı DSÖ doktoru kaza geçirdi
Piyasaları altüst edecek mesaj
Yeni Papa Leo’nun maaşı belli oldu!
Tesla'da dev kriz! Üretimi durdurdu...
Güney Kore'de Başbakan Han Duck-soo istifa etti