ABD'de 'Kara Cuma' rekoru yaşandı

ABD'de Black Friday (Kara Cuma) rekoru yaşandı. 7,6 milyar dolar değerinde alışveriş yapıldı.

ABD'de, internet üzerinden yapılan alışverişlerde indirim günü olarak bilinen Kara Cuma (Black Friday) rekoru kırıldı. İnternet kullanıcılarının tam 7,6 milyar dolar değerinde harcama yaptığı günde internet satışları yaklaşık yüzde 32 oranında arttı.

Euronews'ten Gizem Sade'nin haberine göre, Adobe Analytics'den elde edilen verilere göre her bir dakikada yaklaşık 5 milyon dolar değerinde çevrim içi alışveriş yapıldı. Bu yılki tatil sezonunda satışların toplam 143 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Kara Cuma, 2018'deki Siber Pazartesi'den (Cyber Monday) sonra tüm zamanların en büyük İnternet alışverişinin yapıldığı gün olarak tarihe geçti. Tüketiciler, geçen yıl Siber Pazartesi boyunca İnternet'te yaklaşık 7,9 milyar dolarlık harcama yapmıştı.

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı