ABD'den Çin'e büyük ambargo!

ABD, devlet kurumlarının Çinli Huawei, ZTE, Hytera, Hikvision ve Dahua şirketlerinden ürün almasını geçici olarak yasakladı.

ABD'de Trump yönetimi, devlet kurumlarının Çinli Huawei, ZTE, Hytera, Hikvision ve Dahua şirketlerinden ürün almasını geçici olarak yasakladı.

Reuters'de yer alan habere göre yasak, ABD'de geçen yıl kabul edilen "Ulusal Savunma Yetki Yasası" kapsamında uygulanmaya başlayacak.

ABD yönetiminin "Çin adına casusuluk" suçlamalarını reddeden Huawei, yasağın "meşruluğuna ilişkin mücadeleye devam edileceğini" açıkladı.

Hikvision şirketi de, yaptığı açıklamada faaliyeti olan ülkelerde yasalara ve kurallara uyulduğunu savundu. Şirket, "Hikvision, ürünlerinde ABD hükümeti tarafından zorunlu kılınan koşullara uymak için çaba sarf ediyor" açıklamasında bulundu.

Yasağın daha kapsamlı halinin Ağustos 2020'de yürürlüğe gireceği belirtildi.

Dünya Haberleri

Donald Trump'un Yeni Rakibi: Elon Musk
İsrail’den Lübnan’a Hava Saldırısı: Sınırdaki Gerilim Tırmanıyor!
İran lideri Hamaney sessizliğini bozdu
Lavrov’dan Nükleer Rapor İddiası: Batı, UAEA’ya İran’a Karşı Baskı Yaptı
İsrail ve İran ateşkes için anlaştı mı?