ABD'li piyadelere TikTok yasak

ABD Donanması ulusal güvenliği tehdit ettiğini iddia ettiği için TikTok uygulamasını yasakladı

Bir süre önce ABD Hükümet'i ulusal güvenliği ihlal ettiği için hükümet tarafından verilen telefonlarda TikTok uygulamasını yasaklamıştı. Yasağın kapsamı biraz daha genişletilerek, ABD Donanmasının tamamına ve kişisel telefonlara da getirildi. 

ABD Donanması, askerlerine facebook üzerinden gönderdiği iletide, telefonlarından TikTok uygulamasını silmeyen askerlerin, donanmanın internet ağını kullanması engelleneceği bildirildi.

TikTok uygulamasının ulusal güvenliği nasış ihlal ettiği açıklanmazken, ABD Donanmasından bir Yarbay "süregelen ve ortaya çıkan tehditlerle" mücadele için gerekli dedi.

ABD Kongresi tarafından dünyanın en hızlı büyüyen uygulaması TikTok için ABD vatandaşlarını etki altına almak isteyen Çin Hükümeti ile bağlantılı bir uygulama olduğunu düşünüyor.

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı