ABD'li senatörlerden YPG'li isme "vize verilsin" talebi

ABD senatörleri Lindsey Graham, Chris Van Hollan ve Marsha Blacburn'ün terör örgütü YPG'nin yöneticisi Mazlum Kobani için vize başvurusunda bulunduğu iddia edildi.

CNN muhabiri Ryan Browne’nin iddiasına göre, senatörler ABD Başkanı Trump’ın terörist Mazlum Kobani’ye teşekkürü sonrasında harekete geçerek Kobani’nin ABD’ye gelmesini sağlamak üzere vize başvurusunda bulundu.

Dışişleri Bakanı Pompeo’ya yazıldığı belirtilen mektupta senatörlerin “ABD’nin Suriye’den çekilmesinin bölgedeki ABD müttefikleri için ciddi sonuçları oldu. IŞİD ile savaştaki operasyonlardan sorumlu General Mazlum’un ABD’ye ziyareti için gerekli olabilecek işlemleri düzenlemenizi rica ediyoruz” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı