Afganistan’ın başkenti Kabil’de Şii Hazaraların gösterisinde düzenlenen intihar saldırısında en az 61 kişi öldü. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Terör örgütü IŞİD'in kendi haber ajansı aracılığıyla üstlendiği saldırıda resmi açıklamaya göre 207 insan da yaralandı.
İntihar saldırganı göstericilerin arasında üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Patlamanın etkisiyle onlarca kişi savruldu, meydan kan gölüne döndü. Ambulanslar gösteri alanından hastanelere sürekli yaralı taşıdı.
Sağlık Bakanlığı sözcüsü Muhammed İsmail Kavusi, en az 61 göstericinin hayatını kaybettiği saldırıda tüm ceset ve yaralıların hastanelere getirildiğini söyledi.
IŞİD'in haber ajansı olarak bilinen Amak, Şiilerin toplandığı gösteride iki militanının kendilerini patlattığını duyurarak saldırıyı üstlendi.
Şii Hazaralar, Afganistan'da nüfusun yüzde 9'unu oluşturuyor.
Afganistan'da intihar saldırısı!
Afganistan'ın başkentinde sokağa çıkan Şii Hazaraların yürüyüşünde iki IŞİD militanı üstlerindeki bombaları infilak ettirdi. Cesetlerin sokaklara saçıldığı saldırıda en az 61 kişinin öldüğü, 207 göstericinin de yaralandığı bildiriliyor.
Dünya Haberleri
Netanyahu Trump'ı Çıldırttı! Telefon Görüşmesinde Büyük Fırça
Üsküp'te Batı Balkanlar ve Avrupa Birliği'nin geleceği tartışıldı
Reuters: BAE, İran'a milyarlarca dolarlık fonun önünü açmaya hazırlanıyor
Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, Cezaevinden Kitap Yayımladı
İsrail'in katılımının protesto edildiği Eurovision'u Bulgaristan kazandı!