Alman basınından Türkiye için çarpıcı iddia: F-16 yoksa, Eurofighter var

Türkiye ile ABD arasında F-16 tedarik sürecinde bazı sorunlar yaşanırken Alman basınından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. ABD'nin F-16 tedariki sürecini daha fazla uzatması durumunda Türkiye'nin masasında Avrupa üretimi olan Eurofighter olduğu yazıldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye arasında sürecin uzaması nedeniyle gerilime neden olan F-16'ların modernizasyonu konusunda Alman basınından dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Bu iddiaya göre, Türkiye'nin gündeminde alamadığı F-35'lerin yerine Avrupa üretimi olan Eurofighter'lar var.

Haberde, Türkiye'nin Block 70 standardına sahip yeni bir F-16 savaş uçaklarını teslimatı için ABD ile görüşüldüğü, ancak ABD'nin tereddüt etmesi nedeniyle Türkiye'nin farklı seçeneklere yöneldiği ifade edildi.

RUS YAPIMI SU-35’LER DE GÜNDEMDE 

Bunun için ise Ankara'nın gözünü diktiği yer Avrupa Birliği (AB) yapımı Eurofihter Typhoon savaş uçağı ve Rus yapımı Su-35'ler. Ancak Rus yapımı Su-35'lerin kesin olmadığının altını çizen gazete, "Tek koltuklu uçak Türk hükümetinin yüzeysel ilgisini uyandırıyor. Bu nedenle de kamuoyuna seçenek oluyor" dedi. Ancak Su-35'lerin Türk Hava Kuvvetleri'ne uyum sağlamasının daha zor olacağını ifade eden gazete, bu nedenle Eurofighter savaş uçaklarının alınmasının daha ihtimal dahilinde olduğunu ifade etti.

Dünya Haberleri

İşte suikast düzenlenen Slovakya Başbakanının son durumu!
Başbakanı vurdular!
Otel fiyatları fırladı, onlar da genelev kiraladı! EURO 2024'te burada kalacaklar
55 bin 761 farklı penisi tek tek incelediler! Uzuyor mu kısalıyor mu?
At suratlı kadın sosyal medyayı ayağa kaldırdı! İşte at gibi kadın