Aşı karşıtlarından aşılama ekibine silahlı saldırı! 2 polis öldü

Pakistan'da çocuk felcine karşı aşılama yapan ekibe saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis öldürüldü.

Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Tank bölgesinde çocuk felciyle mücade için çalışan sağlık ekiplerine silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda, sağlık ekibini korumakla görevlendirilen 2 polis yaşamını yitirdi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

PAKİSTAN TALİBANI ŞÜPHELERİ ÜZERİNE ÇEKİYOR

Ancak Tehrik-i Taliban (TTP) terör örgütü, çocuk felci aşılama ekiplerini hedef almasıyla ülke gündeminde. TTP, söz konusu aşılamanın "Batılı ülkelerce çocukları kısırlaştırmak için kullanılan bir komplo olduğunu" öne sürüyor.

Pakistan, 1994'te başlatılan çocuk felcini bitirme kampanyası çerçevesinde yıllık 20 bin olan vaka sayısını 2017'de 8'e kadar düşürmüştü. 2017'nin ardından çocuk felci vakalarında artışların yaşandığı Pakistan'da, 2018'de 12, 2019'da 147, 2020'de ise 84 vaka tespit edilmişti. Geçen yıl ülkede sadece 1 çocuk felci vakası bildirilmişti. Bu yıl ise vaka sayısı 14 olarak açıklandı.

Dünya Haberleri

İsrail’den Lübnan’a Hava Saldırısı: Sınırdaki Gerilim Tırmanıyor!
İran lideri Hamaney sessizliğini bozdu
Lavrov’dan Nükleer Rapor İddiası: Batı, UAEA’ya İran’a Karşı Baskı Yaptı
İsrail ve İran ateşkes için anlaştı mı?
Hürmüz Boğazı’nı Kapatma Yetkisi Meclis’ten Geçti!