Avrupa Birliği'nden Tahran’a ziyaret

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la yapılan nükleer anlaşmadan ayrılmasına rağmen anlaşmanın yürürlüğünden yana olan Avrupa Birliği'nden (AB) Tahran'a ilk üst düzey ziyaret bugün gerçekleşti.

Avrupa Komisyonu’nun enerjiden sorumlu üyesi Miguel Arias Canete, Tahran’daki temasları kapsamında Avrupalı şirketlerin ABD yaptırımlarına rağmen İran’dan petrol ve doğalgaz alımına devam etme planlarını görüşüyor.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ile bir araya gelen Canete, Tahran’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak anılan nükleer anlaşmaya bağlı kaldığı sürece, AB’nin de anlaşmaya bağlı kalacağını söyledi.

Ortak basın toplantısında konuşan Salihi ise ABD’nin İran’a karşı yeniden başlatacak yaptırımlarına karşın Avrupa’nın İran’la ticaret yapmak için çeşitli çözüm yolları sunduğunu belirtti.

Salihi, AB’nin 1996 tarihli “yaptırımları engelleme” adlı yasayı İran için etkin hale getireceğini belirtti. 

Dünya Haberleri

Reuters: BAE, İran'a milyarlarca dolarlık fonun önünü açmaya hazırlanıyor
Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, Cezaevinden Kitap Yayımladı
İsrail'in katılımının protesto edildiği Eurovision'u Bulgaristan kazandı!
Tamchy SFIT Yönetim Şirketini Kurdu ve Faaliyetlere Hazırlandı
Trump duyurdu: IŞİD’in ikinci ismi öldürüldü