Bakanlıktan güpegündüz 1 milyon dolar çaldılar

Rus REN TV, dikkat çeken bir habere yer verirken, bundan bir yıl önce yaşandığını belirttiği bir olayı açıkladı: "Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Moskova'daki merkez binasından güpegündüz bir milyon doların üstünde paranın çalındı."

Yetkililerin soygundan ertesi gün haberdar olduğu ve iki şüphelinin yakalandığı öğrenildi. Ancak iddiaya göre, binadan çalınan paralar, aradan geçen bir yıla rağmen hala kayıp.


NAKİT OLARAK...
Çalınan paraların konsolosluk hizmetlerinden tahsil edilen ve İran'daki Rusya Büyükelçiliği'nden gönderilen paralar olduğu bildiriliyor.

ABD yaptırımları nedeniyle İran'dan SWIFT sistemiyle para transferi yapılamadığı için paraların diplomatik kurye ile nakit olarak Moskova'ya teslim edildiği öğrenildi.

Televizyonun haberinde, paraları teslim alan bakanlık çalışanının soygun olayının yaşandığı gün hastalık gerekçesiyle işe gelmediği bilgisi yer alıyor. İnceleme sonucunda binadan 20 milyon ruble ve 745 bin dolar çalındığı anlaşıldı.

Türkrus sitesinin aktardığına göre, Bakanlık çalışanının ve erkek arkadaşının serbest olduğu, ancak şüpheli sıfatıyla yargılamalarının devam ettiği bildirildi. Paranın izi ise, iddiaya göre hala bulunmuş değil.

Dünya Haberleri

Telefon şifresini böyle yapanlar yandı! Resmen yasaklanıyor
Kıskanç Almanya bize özendi
Ünlü gofret markası için marketlerden acil toplatma kararı!
ABD kampüslerinde İsrail protestoları yayılıyor!
Kayıp modelin cesedi bulundu! Böyle tespit ettiler