Başbakan en önde yürüdü!

Yaklaşık 40 bin kişinin katılımıyla ABD'nin New York kentinde devasa bir 'Onur Yürüyüşü' düzenlendi.

Yürüyüşe ABD ordusuna bağlı çalışırken Wikileaks'e belge sızdırma suçlaması nedeniyle hapse giren ve hapiste cinsiyet değiştiren Chelsea Manning hapisten çıktıktan sonra ilk kez dev yürüyüşe katıldı. Kanada'da düzenlenen yürüyüşe ise Kanada Başbakanı Justin Trudeau geçen sene olduğu gibi bu sene de katıldı.

Kanada'da düzenlenen Onur Yürüyüşü'ne Kanada Başbakanı Justin Trudeau katıldı. Yürüyüş halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. ABD'nin New York kentinde yaklaşık 40 bin kişinin katılımıyla devasa bir 'onur yürüyüşü' düzenlendi 

Yürüyüşün tarihçesi

1969 yılında polisin ABD’de bulunan ‘Stonewall Inn’ adlı bir bara yaptığı baskın sonrasında LGBTI bireyler baskılara karşı ayaklandı.28 Haziran 1969 yılında başlayan ayaklanma sonucunda Stonewall, başta ABD olmak üzere tüm dünyada LGBTİ hakları hareketinin başlangıcı olarak kabul edildi.

Yürüyüşte ABD Başkanı Donald Trump'a karşı protestolar vardı... Yürüyüşe Wikileaks'e belge sızdırdığı için hapse giren ve hapiste cinsiyet değiştiren Chelsea Manning hapisten çıktıktan sonra ilk kez katıldı. Manning 2013 yılında 35 yıl cezaya çarptırılmıştı. Manning'in davası ABD kamuoyunu ikiye bölmüş, halkın bir kısmı Manning'i vatan haini olarak görürken diğer kısmı ise ordunun yanlışlarını ifşa ettiğini söyleyerek serbest bırakılmasını talep etmişti.
 

Dünya Haberleri

Telefon şifresini böyle yapanlar yandı! Resmen yasaklanıyor
Kıskanç Almanya bize özendi
Ünlü gofret markası için marketlerden acil toplatma kararı!
ABD kampüslerinde İsrail protestoları yayılıyor!
Kayıp modelin cesedi bulundu! Böyle tespit ettiler