Binlerce öğrenci 'staj' adı altındaki kölelik yasasına karşı ayakta

Peru'da binlerce öğrenci, yeni yasa ile şirketlerin 'staj' adı altında üç yıl boyunca öğrencileri parasız çalıştırması düzenlemesine karşı harekete geçti.

Peru'da binlerce öğrenci, yeni yasa ile şirketlerin staj adı altında üç yıl boyunca öğrencileri parasız çalıştırması düzenlemesine karşı harekete geçti.

teleSUR'da yer alan habere göre, başkent Lima'da binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen eylemlere polis biber gazıyla müdahale etti.

 Popular Will partisi ve ülkedeki pek çok solcu yurttaşın ölümünden sorumlu eski devlet başkanı Alberto Fujimori önerisi ile sunulan yasa tasarısı Çarşamba günü geçti.

Parlamento binasına yürümek isteyen öğrencilere polisin sert bir biçimde müdahale ettiği aktarıldı.

Öğrenciler üniversite harçlarını ödemek için yarım gün çalıştıklarını belirterek, staj adı altında ücretsiz çalışmanın adil olmadığını vurguladılar.

Dünya Haberleri

Bu sefer sosyal medya: İspanya'nın Fas sınırı yine tehlikede
Rusya'da yakıt alarmı!
İran ABD Üssünü Vurdu! 2 Asker Öldü, Bir Asker Kayıp
İndus'ta su krizi iddialarına yanıt
Türk Askeri Kargo Uçakları Sudan Sınırına Yakın Doğu El-Aveynat’a İniyor