Bolivya'da 'muhalifler', devlet televizyonu ve devlet radyosunu ele geçirdi

Bolivya'da muhalefet yanlılarının, devlet televizyonu Bolivia TV ile devlet radyosu Patria Nueva'da (RPV) kontrolü ele geçirdiği ifade edildi.

Bolivya'da 20 Ekim'de yapılan seçimlerden sonra başlayan gösterilerde muhalifler, 4. kez Devlet Başkanı seçilen Evo Morales karşıtı protestolarına devam ediyor. Patria Nueva Direktörü İvan Maldonado, göstericilerin devlet televizyonu Bolivia TV ile devlet radyosu Patria Nueva'da kontrolü sağladığını belirtti.

Maldonado, "Stüdyolarımızı kuşatan göstericiler, bizleri yaklaşık 2 saat alıkoydu ve gazetecilik faaliyetlerine son vermememiz halinde tüm ekipmanı imha etmekle tehdit etti" dedi. Maldonado, Bolivia TV ile RPN'nin yayın yaptığı binadan ayrılmak zorunda kaldığını anlattı.

Dünya Haberleri

Türk asıllı DSÖ doktoru kaza geçirdi
Piyasaları altüst edecek mesaj
Yeni Papa Leo’nun maaşı belli oldu!
Tesla'da dev kriz! Üretimi durdurdu...
Güney Kore'de Başbakan Han Duck-soo istifa etti