Çeçen lider Çeçen güçlerin Suriye'ye gönderildiğini doğruladı

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, Çeçen güçlerin askeri polis taburunun parçası olarak Suriye'nin Halep kentine gönderildiğini doğruladı.

Çeçen lider Kadirov, Instagram'dan yaptığı açıklamada, Suriye'den dönen milletvekili Adam Delimhamov ve Çeçenistan Müftüsü Salah Meciyev ile bir araya geldiğini belirtti.


ÇEÇEN GÜÇLER HALEP'TE DÜZENİ KORUYACAK

 

Kadirov, iki yetkilinin Suriye'de, 'bünyesinde genç Çeçenlerin' de görevde bulunduğu askeri polis taburunu ziyaret ettiğini aktardı. Kadirov, sözkonusu Çeçen güçlerin Halep'te 'sivilleri terörist gruplardan koruyarak şehirde barışın ve düzenin desteklenmesine' çalıştıklarını belirtti.

 

ÇEÇEN GÜÇLERİN VARLIĞI İLK KEZ DOĞRULANDI

 

Rus basını daha önce Çeçen özel kuvvet mensuplarını Suriye'ye gönderileceğini haberleştirmişti. Ancak haberler ne Kadirov ne de Rus askeri yetkilileri tarafından şimdiye kadar doğrulanmamıştı.

 

Rusya Savunma Bakanlığı, Halep'te bulunan Rus askeri ve sağlık personelinin güvenliğinin sağlanması için bölgeye geçen ay bir askeri polis taburu gönderildiğini duyurmuştu.

Dünya Haberleri

İran Sağlık Bakanlığı'ndan flaş açıklama!
Erdoğan ile Trump’tan Kritik Görüşme: Nükleer Gerilim Masadaydı
Tehditler peş peşe geldi: Tahran yanar-3 ülkeyi aynı anda vururuz
İsrail İran'ı Neden Vurdu? İşte Operasyonun Gerekçesi ve Olası Sonuçları
İsrail-İran Savaşında Rusya'nın Tavrı Ne Olacak?