Die Welt: Erdoğan protestolarla karşılanmalı

Alman Die Welt gazetesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtemel Almanya ziyaretiyle ilgili olarak "Barış canlısı sivil toplum, düzenlenen protestolarla Erdoğan'a otokrat liderlerin demokratik bir ülkeye gelmesini sakıncalı bulduğunu göstermelidir" ifadesine yer verildi.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, bir cumhuriyetin kendini asıl zor ve acı verici durumlarda kanıtlayabileceği belirtilen haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı ilk kez bu sıfatla Almanya'ya yapacağı ziyaretten muhtemelen zaten zor olan Almanlarla Türkler arasındaki ilişkileri daha da kötüleştirmek için yararlanmak isteyecektir" görüşüne yer verildi.
Die Welt haberinin devamında şunlar kaydedildi:

"Devlet konuğu devletin konuğudur, yabancı bir ülkede kışkırtıcılık yapamaz. 1980'li yıllarda ABD Başkanları ziyarete geldiklerinde Almanya'da yer yerinden oynar, protestolar birbirini izlerdi. Barış canlısı sivil toplum bu geleneği yeniden canlandırıp, düzenlenen protestolarla Erdoğan'a otokrat liderlerin demokratik bir ülkeye gelmesini sakıncalı bulduğunu göstermelidir."

Dünya Haberleri

Rusya'da yakıt alarmı!
İran ABD Üssünü Vurdu! 2 Asker Öldü, Bir Asker Kayıp
İndus'ta su krizi iddialarına yanıt
Türk Askeri Kargo Uçakları Sudan Sınırına Yakın Doğu El-Aveynat’a İniyor
ABD Kongresi’nde Türkiye’nin F-35 programına dönüşünü engelleme girişimi