Elon Musk, Instagram yasağından memnun

X'in patronu Elon Musk'ın, Türkiye’de Instagram’ın kapatılmasından son derece memnun olduğu ortaya çıktı.

Instagram’ın Türkiye'de yasaklanması en çok Elon Musk’a yaradı. Sansür süresince Musk'ın sahibi olduğu X platformu Instagram’ın önüne geçti.

Türkiye'de Instagram’a erişim yasağı getirildi. 2 Ağustos’tan bugüne Instagram’a erişmek için VPN ve benzeri uygulamalar kullanılıyor. Aradan geçen süre içerisinde bazı görüşmeler olsa da iki tarafı memnun edecek bir sonuç alınamadı.

Peki bu durum en çok kimin işine geldi diye sorulduğunda akla ilk gelen Elon Musk oldu.

X, INSTAGRAM'IN ÖNÜNE GEÇTİ

Elon Musk, X’in sahibi. Instagram’ın Türkiye’de erişime kapatılmasının ardından X, Facebook ve Instagram’ı geride bırakarak en çok ziyaret edilen 3. site olmayı başardı.

teknolojioku'daki habere göre Türkiye Instagram kullanımının en yoğun olduğu 4. ülke konumunda bulunuyordu. Instagram’ın Çin ve Hindistan gibi kalabalık ülkelerde yasaklanmış olması, Türkiye gibi nüfus ortalaması Avrupa’nın üzerinde olan ülkeleri ön plana çıkarıyor.

Instagram’ın yokluğunda Türk kullanıcılar genel olarak X'e yönelmiş durumdalar. Bu da X'in ziyaretçi sayısını önemli oranda arttırdı. Reklamlar ise daha çok YouTube’a kaymış durumda.

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı