Fransa'yı ayağa kaldıran ırkçı ilan

Paris yakınlarındaki bir emlakçıda asılan ilan ülkede büyük tepki topladı

Fransa'nın başkenti Paris'in’in güneybatısında yer alan Levallois-Perret bölgesinde yer alan emlakçıyı ziyaret eden bir müşterinin fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaştığı ilanda, “Kiracının seçimine özellikle dikkat edilir. Kiracı Fransız olmalı, siyahi değil” ifadesi yer aldı. 

Sosyal medyada ilanı ırkçı ve ayrımcı bulan birçok kişi tepki gösterdi. Mesajlarda, “Barack Obama bu evi kiralayamayacak yazık!”, “İç yazışma olduğu belli ama ayrımcılığın ortaya çıkması iyi olmuş”, “Düpedüz ırkçılık. Bunu kabul etmek mümkün değil” yorumları yapıldı.

 

Şirket özür diledi

 

Sosyal medya aracılığıyla açıklama yapan emlak şirketi, ilanın yayınlanmasında dolayı özür dilerken bunda sorumluluğu olan çalışanın şirketle ilişiğinin kesildiğini bildirdi. 

 
Fransa’da benzer bir ırkçılık örneği 2014 yılında Paris’in kuzeybatısındaki banliyösü Nanterre’de de yaşanmıştı. Kentte ten renginden dolayı Fildişi Sahili kökenli bir vatandaşa ev kiralamayı reddeden bir emlak şirketi, 37 bin euro para cezası ödemeye mahkum edilmişti.

Dünya Haberleri

Trump açıkladı!
Birim 8200 ve %700 Siber Hücum
İran füzeleri için erken uyarı vermekte zorlanabiliriz, halk sığınaklara yakın dursun
Yapay Zeka İran-İsrail Gerilimini Değerlendirdi: Savaşta Kim Üstün Gelecek?
Çin Detayı Dikkat Çekti!