Güney Kore’de ana muhalefet lideri boynundan bıçaklandı

Güney Kore’de ana muhalefet lideri Lee Jae-myung (59), Busan’da düzenlediği basın toplantısı sırasında boynundan bıçaklandı.

Güney Kore’de ana muhalefet lideri Lee Jae-myung, Busan’da düzenlediği basın toplantısı sırasında boynundan bıçaklandı.

 Lee, helikopter ile hastaneye kaldırıldı. Saldırgan ise olay yerinde gözaltına alındı. Hastaneye kaldırılan Lee’nin bilincinin açık olduğu belirtildi.

50li ya da 60lı yaşlarındaki saldırganın imza istemek için Lee’ye yaklaştığı ardından boynunun solundan bıçakladığı sosyal medyada yayılan videolarda da görülüyor.

SEÇİMLERİ AZ FARKLA KAYBETMİŞTİ

Lee, 2022 yılında yapılan başkanlık seçimlerini yüzde 0,73 farkla kaybetmişti. Demokratik Partisi’nin lideri Lee, 2027’deki cumhurbaşkanlık seçimlerinde de tekrar yarışmayı hedefliyordu.

Dünya Haberleri

İran lideri Hamaney sessizliğini bozdu
Lavrov’dan Nükleer Rapor İddiası: Batı, UAEA’ya İran’a Karşı Baskı Yaptı
İsrail ve İran ateşkes için anlaştı mı?
Hürmüz Boğazı’nı Kapatma Yetkisi Meclis’ten Geçti!
ABD’nin Hedef Aldığı Fordo Nedir? İran’daki Bu Gizli Tesis Neden Bu Kadar Önemli?