Hamas'tan ABD'ye kritik çağrı

Hamas'tan ABD'ye İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ile ilgili dikkat çeken bir çağrı geldi.

Hamas'tan İsrail-Filistin savaşında İsrail'i destekleyenlerin, "tarihin yanlış tarafını seçtiklerine" ilişkin bir açıklama gelirken ABD'ye Netanyahu'ya destek vermemesi yönünde çağrı yaptı.

"ATEŞKES SAĞLAMAYA YÖNELİK ULUSLARARASI ÇABALARI ENGELLEMEYİN"

Al Jazeera'nin aktardığına göre Hamas lideri İsmail Haniye, ABD'ye, "Bu faşist hükümeti desteklemeyi bırakması ve insanî bir ateşkes sağlamaya yönelik için uluslararası çabaları engellememesi" çağrısında bulundu.   

BATI'DAKİ PROTESTOLARA DESTEK

"Filistin halkı özgürlüğünü elde edip geri dönmediği sürece bölge güvenli ya da istikrarlı olmayacaktır" diyen Haniye, uluslararası kamuoyunun gündemine girmesi ve Batı'daki karar alıcı mekanizmalar üzerinde baskı yaratma gücü nedeniyle Batı'daki protestoları desteklediklerini de söyledi.

Haniye ayrıca abluka ve bombardıman altındaki Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli rehinelerin de Filistinlilerle aynı 'ölüm ve yıkıma' maruz kaldığını hatırlattı. 

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı