Hamas'tan İsrail'e 'ateşkes' çağrısı: "70 rehineyi bırakmaya hazırız"

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 5 günlük ateşkes karşılığında ellerindeki 70 kadar çocuk ve kadın rehineyi serbest bırakmaya hazır olduklarını açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukası devam ederken, Hamas cephesinden dikkat çeken bir açıklama geldi. Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın sözcüsü olan Ebu Ubeyde, İsrail'e 'ateşkes' çağrısı yaptı.

ATEŞKES KARARI KATAR'A İLETİLDİ

Ebu Ubeyde, Telegram'dan yayınladıkları açıklamada, çatışmalarda arabuluculuk rolünü üstlenen Katar’a söz konusu kararı ilettiklerini aktardı. Ubeyde, ateşkes koşulunun Gazze'ye insani yardım gelmesine yönelik engellerin ortadan kaldırılmasını içerdiğini de belirtti.

EBU UBEYDE, 5 GÜNLÜK ATEŞKES İSTEDİLER

Kassam Tugayları, ellerindeki 70 kadar çocuk ve kadın rehineyi, 5 günlük 'ateşkes' karşılığında serbest bırakmaya hazır olduklarını açıkladı.

Dünya Haberleri

Reuters: BAE, İran'a milyarlarca dolarlık fonun önünü açmaya hazırlanıyor
Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, Cezaevinden Kitap Yayımladı
İsrail'in katılımının protesto edildiği Eurovision'u Bulgaristan kazandı!
Tamchy SFIT Yönetim Şirketini Kurdu ve Faaliyetlere Hazırlandı
Trump duyurdu: IŞİD’in ikinci ismi öldürüldü