Her an her yerde çıkabilirler! Ellerini yapıştırıyorlar

Küresel bir çevre hareketi olan Extinction Rebellion (Yok oluş isyanı) protestocuları, tablolara ellerini yapıştırarak ses getiren eylemlere imza atıyorlar.

İklim aktivistlerinin çeşitli galerilerde sanat tablolarına kendilerini veya ellerini yapıştırarak gerçekleştirdiği protestolar devam ediyor.

KORE'DE KATLİAM TABLOSUNA ELLERİNİ YAPIŞTIRDILAR

Extinction Rebellion (Yok oluş isyanı) isimli iklim protesto grubundan iki savunucu, paha biçilemez bir sanat eserine ellerini yapıştırdı. 49 yaşındaki bir kadın ve 59 yaşındaki bir adam, National Gallery’de Pablo Picasso’nun “Kore’de Katliam” isimli tablonun camına ellerini yapıştırdı.

PANKART AÇTILAR

İkili, tablonun iki yanında elleri cama yapışmış bir şekilde, üzerlerinde ‘iklim kaosu = savaş + kıtlık’ yazan bir pankartla durdular.

TUTUKLANDILAR

Olayın ardından polis, ikilinin tutuklandığını söyledi. Bir sözcü, “Protestocuların 9 Ekim Pazar günü kendilerini bir tabloya yapıştırmaları üzerine Southbank’taki St Kilda Yolu üzerindeki sanat galerisine polis çağrıldı” dedi.

Dünya Haberleri

İran ABD Üssünü Vurdu! 2 Asker Öldü, Bir Asker Kayıp
İndus'ta su krizi iddialarına yanıt
Türk Askeri Kargo Uçakları Sudan Sınırına Yakın Doğu El-Aveynat’a İniyor
ABD Kongresi’nde Türkiye’nin F-35 programına dönüşünü engelleme girişimi
Netanyahu Trump'ı Çıldırttı! Telefon Görüşmesinde Büyük Fırça