İngiliz "öngörüsü": 'Türkiye'de ayaklanma bekliyoruz'

İngiliz Maplecroft şirketi "Siyasi Risk Haritası 2020" çalışmasında 2020'de ayaklanma yaşanacak 47 ülkeyi açıkladı ve Türkiye'yi de o ülkeler arasında gösterdi.

Maplecrof şirketi tarafından kamuoyuna açıklanan "Siyasi Risk Haritası 2020" Miha Hribernik ve Sam Haynes adlarında iki araştırmacı tarafından hazırlanmış.

2019 yılında Lübnan, Şili, Haiti gibi ülkelerde başlayan geniş çaplı halk ayaklanmalarının 2020'de artarak devam edeceği "öngörülen" çalışmada, yılın ilk 6 ayında, 125 ülkenin 75'inde "halk ayaklanmaları riskinin artacağı" belirtilirken, kitlesel ayaklanmalara ilişkin "aşırı risk"in bulunduğu ülke sayısının geçen yıldan bu yana 12'den 20'ye çıktığı kaydedildi.

Lübnan, Bolivya ve Şili'de ayaklanmaların şiddetlenebileceğini "öngören" araştırmaya göre; Irak, Şili, Hong Kong gibi ülkelerde yaşanan eylemler devam edecek. Türkiye'yle birlikte yeni ayaklanmaların olacağı ülkeler arasında; Sırbistan, Karadağ, Hindistan, Cibuti, Kazakistan ve Benin de yer aldı.

YURT HABER

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı