Irak istihbaratı Bağdadi'nin yaşadığını açıkladı

Irak İstihbarat ve Terörle Mücadele Birimi Başkanı Ebu Ali el-Basri, IŞİD'in lideri Ebu Bekir Bağdadi’nin hayatta olduğunu açıkladı.

Irak İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan Irak İstihbarat ve Terörle Mücadele Birimi’nin Başkanı Ebu Ali el-Basri, Irak’taki Es-Sabah gazetesine yaptığı açıklamada “Terör örgütünün içindeki kaynaklardan elde ettiğimiz reddedilemez bilgi ve belgelere göre Bağdadi hala hayatta ve saklanıyor” dedi.

YARDIM ALMADAN YÜRÜYEMİYOR

Iraklı istihbarat yetkilisi El-Basri, Bağdadi’nin yaralı olduğunu, bunun yanında şeker hastalığı bulunduğunu söyledi. Yetkilinin açıklamasına göre, vücudunda ve bacağında kırıklar olan Bağdadi’nin yardım almadan yürüyemeyecek durumda. 

RUSYA 'VURDUK' DEMİŞTİ

Rusya, Haziran ayında Rakka yakınlarında Bağdadi’ye yönelik bir hava saldırısı düzenlediğini ve IŞİD liderinin muhtemelen öldüğünü bildirmişti. Ancak bu bilgi kesin şekilde doğrulanamamıştı.

Eylülde ise Amerikan ordu kaynakları, Bağdadi’nin yaşadığını ve muhtemelen Suriye’nin doğusundaki Fırat Vadisi’nde saklandığını ileri sürmüştü. Iraklı yetkililer, geçtiğimiz hafta açıkladıkları aranan terörist liderler listesinde Bağdadi’ye de yer vermişti.

Dünya Haberleri

Piyasaları altüst edecek mesaj
Yeni Papa Leo’nun maaşı belli oldu!
Tesla'da dev kriz! Üretimi durdurdu...
Güney Kore'de Başbakan Han Duck-soo istifa etti
Tesla satışlarında sert düşüş!