Irak kuma gömüldü... Gökyüzü tupturuncu oldu... İran Türkiye'yi suçladı?

Irak'ta etkili olan kum fırtınası gökyüzünü turuncuya çevirdi. Devlet kurumları kapandı.

Irak'ta kum fırtınası yeniden etkisini gösterdi. Bağdat ve Necef'te uçuşlar askıya alındı, Başkent Bağdat'ta resmi tatil ilan edildi. 

Hayatı felç eden kum fırtınası gökyüzünü turuncaya boyarken 7 devlet kurumu da yaşanan olay nedeniyle kapatıldı.

İRAN TÜRKİYE'Yİ SUÇLUYOR

Irak gibi son zamanlarda kum ve toz fırtınalarından etkilenen İran ise, bu konuda Türkiye’nin suçlu olduğunu savunuyor. İran Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, İran'ın batı ve güney bölümlerinde kum ve toz fırtınalarının yayılmasının Türkiye’nin sınırdaki Aras Nehri’nde inşa ettiği barajlardan kaynaklandığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Abdullahiyan da, Türkiye'nin Aras Nehri üzerine baraj inşa etmesinden duyduğu rahatsızlığı ifade etmişti.


 

Dünya Haberleri

Tesla satışlarında sert düşüş!
Helikopter kazasından sadece bir kaç dakika önce çekildi! Bir aile yok oldu
Siemens'in İspanya CEO'su Agustin Escobar ve ailesi felakette hayatını kaybetti
Muhtemelen Trump tarafından onaylandı
Türkiye'den Trump'ın açıkladığı yeni gümrük vergilerine ilk tepki