İran'dan ABD'ye tehdit gibi açıklama!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den ABD Başkanı Donald Tump'a nükleer anlaşmalar konusunda sert çıktı...

Trump, anlaşmanın tarafı Avrupalı müttefiklere, 12 Mayıs'a kadar anlaşmada "korkunç hatalar" olarak nitelediği noktaları düzeltmezlerse, İran'a yeniden ekonomik yaptırım getireceğini söylemişti.

Böyle bir gelişme, anlaşmaya yönelik ciddi bir darbe olacak. İran ile ABD, Çin, Rusya, Fransa, İngiltere, Almanya arasında yapılan anlaşma Tahran'ın nükleer faaliyetlerini sınırlaması karşılığında bu ülkeye uzun süredir uygulanan ekonomik yaptırımları hafifletmişti.

Ruhani, bugün devlet televizyonunda canlı yayınlanan  konuşmasında, "Beyaz Saray'dakilere taahhütlerini yerine getirmezlerse, İran hükümetinin sert tepki vereceğini söylüyorum" dedi.

Ruhani Tebriz'de yaptığı konuşmada, "Anlaşmaya ihanet eden olursa, bunun ciddi sonuçlar doğuracağını bilmesi gerekir... İran tüm olası durumlara hazırdır" diye konuştu. 

Dünya Haberleri

Rusya'da yakıt alarmı!
İran ABD Üssünü Vurdu! 2 Asker Öldü, Bir Asker Kayıp
İndus'ta su krizi iddialarına yanıt
Türk Askeri Kargo Uçakları Sudan Sınırına Yakın Doğu El-Aveynat’a İniyor
ABD Kongresi’nde Türkiye’nin F-35 programına dönüşünü engelleme girişimi