İranlı 'Gölge Komutan' diplomasi için IKBY'de!

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Süleymani, Kuzey Irak'a gitti. Süleymani'nin temaslarında gündem Bağdat-Erbil arasındaki gerilim olacak.

Reuters'in haberine göre  İran  Devrim Muhafızları Ordusu  Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, IKBY yönetimiyle  Bağdat arasındaki krizi görüşmek için IKBY bölgesine geldi.

"IKYB İLE İRANLI ÜST YETKİLİLER BİR ARAYA GELDİ" İDDİASI

Dün gece de  Irak'ın  Kerkük kentinde, IKYB ile İranlı bazı üst düzey yetkililerin bir araya geldiği iddia edilmiş, KYB'den bazı üst düzey sorumlularla ve İranlı askeri yetkililerin  Kerkük'ün Reşad köyünde bir araya geldiği ileri sürülmüştü.

"GÖLGE KOMUTAN" HAMANEY'E YAKINLIĞIYLA BİLİNİYOR

İran dini lideri  Ayetullah Ali Hamaney'e yakınlığıyla bilinen Tümgeneral Kasım Süleymani,  İran'ın yurtdışı operasyonlardaki "gölge komutanı" olarak tanınıyor.

EN SON TALABANİ'NİN MEZARINI ZİYARET ETMİŞTİ

İran  Devrim Muhafızları  Kudüs Gücü'nün Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, geçtiğimiz haftalarda  Almanya'nın başkenti  Berlin'de hayatını kaybeden  Irak'ın eski  Cumhurbaşkanı  Celal Talabani'nin mezarını ziyaret ederken görüntülendi.

İran'ın sır komutanının aylardır nerede olduğuna dair bir bilgi yoktu. Ancak, geçtiğimiz günlerde, Kasım Süleymani'nin  Kerkük civarına gittiği ve  Kerkük'e saldırması için Haşdi Şabi'yi teşvik ettiği iddia edilmişti.

Dünya Haberleri

Telefon şifresini böyle yapanlar yandı! Resmen yasaklanıyor
Kıskanç Almanya bize özendi
Ünlü gofret markası için marketlerden acil toplatma kararı!
ABD kampüslerinde İsrail protestoları yayılıyor!
Kayıp modelin cesedi bulundu! Böyle tespit ettiler