İsveç: IŞİD'e katılanlar ülkeye dönebilir

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, ülkeden ayrılarak IŞİD'e katılanların İsveç’e dönebileceklerini söyledi.

Suriye'deki kamplarda bulunan 200'e yakın IŞİD militanının İsveç'e geri dönmesi ülkede büyük tartışmalara neden olurken İsveç Başbakanı Stefan Löfven bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Löfven, IŞİD'e katılanların vatandaşlıktan çıkarılmayacağını ve İsveç'e dönebileceğini söyledi. Löfven, IŞİD'e katılan İsveçlilerin vatandaşlıktan çıkarılmasının İsveç Anayasası'na aykırı olduğunu belirterek, "Böyle bir şey mümkün değil" dedi.

Diğer yandan Löfven, "Hükümet bu kişilere dönmeleri için herhangi bir yardımda bulunmayacak. Ancak kendi imkanları ile dönerlerse İsveç vatandaşı oldukları için haklarını kullanmış olurlar" ifadelerini kullandı.

IŞİD'e katılan İsveçlilerin ülkeye döndüğünde güvenlik birimlerince kontrol edileceğini kaydeden Löfven, "Suçları bulunanlar cezalarını çekecek" diye konuştu.

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı