Koronavirüs yasakları Almanya'yı çıldırttı

Almanya'da koronavirüs önlemleri halkın sokaklara inmesine neden oldu. Kısıtlamaları protesto eden binlerce kişi başkent Berlin'de, sosyal mesafe ve maske gibi kuralları hiçe sayarak büyük bir eylem yaptı.

Koronavirüs etkisi dünya genelinde devam ederken, ülkeler bu ivmeyi durdurabilmek için birbiri ardına önlemler almak için çabalamakta. Fakat halk sağlığını korumak için atılan bu adımlar zaman zaman tepki de toplamaya devam ediyor. Bunun son örneği, virüsün hızla yayıldığı ülkelerden Almanya’da ortaya çıktı. Worldometers’ın verilerine göre 835 bin vaka ve 13 bin 273 can kaybının görüldüğü ülkede koronavirüs önlemleri protesto edilmekte.

Başkent Berlin’de binlerce kişi, kısıtlamalara tepki göstermek için sokaklara akın etti. Sosyal mesafe ve maske gibi önlemleri hiçe sayarak meydanlarda bir araya gelen göstericiler polisin yoğun güvenlik önlemleriyle karşılandı.

Ellerindeki pankartlar ve sloganlarla temel hakların suistimal edildiğini savunan eylemciler, zaman zaman güvenlik güçlerinin tazyikli su müdahalesine maruz kaldı. Polisin uyarıları dikkate almayan çok sayıda gösterici gözaltına alındı.
 

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı