Kral ve Kraliçe'ye koronavirüs karantinası

Norveç Kralı 5’inci Harald ve eşi Kraliçe Sonja, yurt dışından döndükleri için kendilerini karantinaya aldı.

Norveç Kralı 5’inci Harald ve eşi Kraliçe Sonja, Dışişleri Bakanı Ine Marie Eriksen Söreide, Ticaret ve Endüstri Bakanı Iselin Nybö yurt dışından döndükleri sebebiyle yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında kendilerini karantinaya aldı.

Norveç devlet radyo ve televizyon kurumu NRK’nin haberinde, Norveç Sağlık İdaresinin 27 Şubat’tan sonra İskandinavya dışına seyahat edenlerin karantinaya alınması yönündeki kararı hatırlatıldı.

Haberde, 2-4 Mart'ta Ürdün’e resmi ziyarette bulunan Kral 5’inci Harald ve eşi Kraliçe Sonja, Dışişleri Bakanı Söreide ile Ticaret ve Endüstri Bakanı Nybö'nün kendilerini 14 günlük karantinaya aldıkları bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Norveç Kraliyet Ailesi, gün içerisinde yayınladığı basın bildirisinde, yetkililerin uyarılarının dikkate alındığı ve Paskalya Bayramı’na kadar tüm resmi programlarının iptal edildiğini bildirdi.

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı