Laricani: Trump, uluslararası anlaşmalara sadık olmadığını gösterdi

Rusya'daki Parlamentolararası Birlik (PAB) Genel Kurulu'nda konuşan İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la 2 yıl önce yapılan nükleer anlaşmayı onaylamaması hakkında açıklama yaptı. Laricani, " Trump, herhangi bir uluslararası anlaşmaya sadık olmadığını ve olmayacağını gösterdi" dedi.

Laricani " Öyle gözküküyor ki Trump sadece uluslararası anlaşmaları sadık değil, aynı zamanda Birleşmiş Milletler' de (BM) saygı duymuyor ve ABD hükümetinin herhangi bir yükümlüğe bağlı olmayacağını da bütün ülkelere gösteriyor" dedi.

Laricani'nin açıklaması ABD'nin İran'la ilgili yeni stratejisini açıklamasının ardından geldi.

ABD Başkanı Trump, ABD'nin İran'la nükleer anlaşmayı onaylamamış ancak şimdilik anlaşmadan ayrılmayacağını belirterek, "Eğer Kongre ve müttefiklerimizle bir çözüme ulaşamazsak o zaman anlaşma iptal edilecek. Anlaşma inceleme altındadır ve herhangi bir zamanda bizim katılımımız, Başkan olarak tarafımdan iptal edilebilir" ifadelerini kullanmıştı.

Trump, İran Devrim Muhafızları'nı 'teröre destek verdiği' gerekçesiyle yaptırım listesine aldıklarını bildirmişti.

Dünya Haberleri

Üsküp'te Batı Balkanlar ve Avrupa Birliği'nin geleceği tartışıldı
Reuters: BAE, İran'a milyarlarca dolarlık fonun önünü açmaya hazırlanıyor
Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, Cezaevinden Kitap Yayımladı
İsrail'in katılımının protesto edildiği Eurovision'u Bulgaristan kazandı!
Tamchy SFIT Yönetim Şirketini Kurdu ve Faaliyetlere Hazırlandı