Lavrov'dan flaş Türkiye açıklaması!

Lavrov: Kürtlerin Cenevre görüşmelerine katılması için Türkiye ile konuşuyoruz

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kürt gruplarının İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Suriye barış görüşmelerine katılması konusunda Türkiye ile diyaloğu sürdürdüklerini söyledi.

Moskova'da düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Lavrov'a, Kürtlerin Cenevre görüşmelerine katılmasına ilişkin bir soru üzerine "Kürtlerin Cenevre görüşmelerine nasıl dahil edilebileceği konusunda bir çözüm bulmak çok önemli" dedi. Rus medyasına göre Lavrov şöyle dedi:

"Fakat bunu yapmak çok kolay değil. Türkiye'nin tavrını biliyorsunuz. Türk partnerlerimizle, Astana'daki temaslarımız da dahil olmak üzere, bu konuya bir çözüm aramaya devam edeceğiz. Bu konuyu ertelemek mümkün değil, tıpkı Kürtlerin Cenevre sürecine katılamayacağını söylemenin mümkün olmadığı gibi."
Lavrov ayrıca, Kürtleri Cenevre görüşmelerine dahil etmenin, BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın en önemli görevlerinden biri olduğunu belirtti.

Dünya Haberleri

Birim 8200 ve %700 Siber Hücum
İran füzeleri için erken uyarı vermekte zorlanabiliriz, halk sığınaklara yakın dursun
Yapay Zeka İran-İsrail Gerilimini Değerlendirdi: Savaşta Kim Üstün Gelecek?
Çin Detayı Dikkat Çekti!
İran Sağlık Bakanlığı'ndan flaş açıklama!