Mısır: Türkiye Libya’ya askeri müdahalede bulunuyor!

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükrü, Türkiye'yi Libya'ya askeri müdahale gayretinde bulunmakla suçladı

Mısır medyasında yer alan haberlere göre, Cezayir'de yapılan ve Libya'ya komşu 6 ülkenin dışişleri bakanlarının katıldığı toplantının açılışında konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Şükrü, "Libya'da büyüyen karışıklık ve karmaşanın sebebi Türkiye. Türkiye, bu Arap ülkesine askeri müdahale peşinde." diye konuştu.

Trablus'a militan göndermekle suçladığı Ankara'yı sert bir dille tenkit eden Şükrü, Libya'daki çatışmanın yalnızca siyasi olmadığını müdafaa ederek, "Bu ülkedeki mevcut vaziyet, direk mahalli terörist grupların faaliyetiyle alakalıdır. Suriye'den gelen aşırılık yanlıları bu gruplara destek oluyor." ifadelerini kullandı.

Şükrü, "Şayet Libyalı taraflar ve uluslararası toplum, Berlin Konferansı'nın netice bildirgesinde belirtilen yükümlülükleri üzerine alırsa Libya'ya sulh ve istikrar gelecek." diye ilave etti.

Dünya Haberleri

İran ABD Üssünü Vurdu! 2 Asker Öldü, Bir Asker Kayıp
İndus'ta su krizi iddialarına yanıt
Türk Askeri Kargo Uçakları Sudan Sınırına Yakın Doğu El-Aveynat’a İniyor
ABD Kongresi’nde Türkiye’nin F-35 programına dönüşünü engelleme girişimi
Netanyahu Trump'ı Çıldırttı! Telefon Görüşmesinde Büyük Fırça