Musul tamamen kuşatıldı: Ya teslim olun, ya ölün

Reuters haber ajansı, Irak ordusunun terör örgütü IŞİD Musul'un doğusunda 'tamamen' kuşatma altına aldığını açıkladı. Iraklı güvenlik güçleri 'Eski Şehir' bölgesinde bugün düzenlenen harekât ile kapana sıkışan IŞİD militanlarına yönelik 'Ya teslim olun, ya ölün' anonsluyla sesleniyor. IŞİD'ın Dicle Nehri kıyısındaki el Şifaa bölgesinin ele geçirilmesiyle tamamen çevrelendiğini açıkladı. Şifaa'nın düşürülmesi, Musul'un doğusundaki eski kentin artık ABD destek

Pazartesi günü başlayan yeni bir saldırı dalgası ile ilerleyen Iraklı birlikler, ülkenin en büyük ikinci kentini ele geçirmek için aylardır devam ettirdikleri operasyonu bir an önce bitirmeyi hedefliyor.

Kentin büyük bir kısmının kontrolünü ele geçiren Irak ordusu "Eski Şehir" olarak bilinen ve labirent gibi dar sokaklardan oluşan bölgede IŞİD'ı çevrelemiş durumda.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Irak Terörle Mücadele Komutanlığı'ndan Tümgeneral Maan el Sadi Eski Şehir'deki Faruk Mahallesi'nin bir bölümünü ele geçirdiklerini söyledi. Ancak kentin bu bölümünün labirent gibi sokakları Iraklı güçlerin ilerlemesini yavaşlatmış durumda olduğu belirtildi. Iraklı Tümgeneral çatışmaların artık "yüz yüze" mesafesine kadar yaklaştığını kaydetti.

Iraklı komutanlar kentin bu bölümünde 100 binden fazla sivilin sıkışmış olduğunu tahmin ediyor. Özellikle sokakların darlığından ve sürekli devam eden çapraz ateşten dolayı siviller kaçmakta zorlanıyor. 

TAMAMEN KUŞATTILAR

IŞİD'ın Dicle Nehri kıyısındaki el Şifaa bölgesinin ele geçirilmesiyle tamamen çevrelendiğini açıkladı. Şifaa'nın düşürülmesi, Musul'un doğusundaki eski kentin artık ABD destekli hükümet güçleri tarafından kuşatıldığı anlamına geliyor. 

"YA TESLİM OLUN YA ÖLÜN"

Dicle Nehri'nin doğusundaki bölgeyi ele geçiren Irak güçleri camilerden IŞİD'lılara hoparlörler aracılığıyla "ya teslim olun ya da ölün" şeklinde mesajlar göndermeye başladı.
Irak ordusu aynı zamanda Eski Şehrin içinde mahsur kalmış siviller için 500 bin broşür aracılığıyla "her yönden saldırdıkları" bilgisi verdi. İlanlarda açık alanlardan uzak durmaları gerektiğini söyleyen ordu, çatışmalar sırasında yakaladıkları ilk fırsatta kaçmalarını tavsiye etti.

Dünya Haberleri

Telefon şifresini böyle yapanlar yandı! Resmen yasaklanıyor
Kıskanç Almanya bize özendi
Ünlü gofret markası için marketlerden acil toplatma kararı!
ABD kampüslerinde İsrail protestoları yayılıyor!
Kayıp modelin cesedi bulundu! Böyle tespit ettiler