Nijerya'da doktorlar 'ülke genelinde' süresiz grev kararı aldı

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da doktorlar, maaşların zamanında ödenmemesi, kötü çalışma koşulları ve sağlık sektörüne yönelik yatırımın yapılmaması nedeniyle süresiz greve gitme kararı aldı.

Nijerya Yerleşik Doktorlar Birliği'nden (NARD) yapılan açıklamada, ülke genelinde 'süresiz grev' başlatıldığı duyuruldu.

NARD, hükümetten, doktorların kötü çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi, maaşlarının zamanında ödenmesi ve sağlık sektörüne ayrılan ödeneğin arttırılmasını talep ediyor.

Grev kararının, Devlet Başkanı Muhammed Buhari liderliğindeki hükümeti zor durumda bırakması bekleniyor.

Nijerya'da bir süre önce Üniversite Akademisyenleri Sendikası da hükümetin 2009'da imzalanan anlaşmaya uymadığı gerekçesiyle 'süresiz grev' yapma kararı almıştı.

Dünya Haberleri

Bu sefer sosyal medya: İspanya'nın Fas sınırı yine tehlikede
Rusya'da yakıt alarmı!
İran ABD Üssünü Vurdu! 2 Asker Öldü, Bir Asker Kayıp
İndus'ta su krizi iddialarına yanıt
Türk Askeri Kargo Uçakları Sudan Sınırına Yakın Doğu El-Aveynat’a İniyor