Nükleer deneme başarılı oldu! Türkiye'ye de gönderiyorlar

B61-12 güdümsüz nükleer bombasının ilk yeterlilik testlerini başarıyla tamamladı. Washington, B61-12 bombalarını Almanya, İtalya, Türkiye, Belçika ve Hollanda’daki askeri üslerine konuşlandırmayı planlıyor.

ABD merkezli Military.com haber portalı, ABD Hava Kuvvetleri’nin B61-12 nükleer bombasının ilk yeterlilik testlerini başarıyla tamamladığını ve denemeler sırasında B-2 Spirit ‘hayalet uçakların’ kullanıldığını duyurdu.

NÜKLEER FÜZE DENEMESİ

ABD Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi’nden (NNSA) yapılan açıklamada, “Bu yeterlilik denemeleri, B61-12’nin yapısının sistem şartlarına uygun olduğunu gösteriyor ve B61-12’lerin kullanım süresini uzatma programının ulusal güvenlik koşullarına uygun olarak ilerlediğini ortaya koyuyor” dendi.

TÜRKİYE'YE DE GÖNDERECEKLER

ABD, B61-12 bombalarını Almanya, İtalya, Türkiye, Belçika ve Hollanda’daki askeri üslerine konuşlandırmayı planlıyor. ABD Kongresi’nin değerlendirmelerine göre 2017-2046 döneminde
Amerikan taktik nükleer kuvvetlerin modernizasyonu için 25 milyar dolar harcama planlanıyor.

nesil F-35 Lightning II çok işlevli avcı uçaklarının platformuyla uyumlu olacak B61-12 bombalarının ilk grubunun 2020’ye doğru orduya teslim edilmesi bekleniyor.

Dünya Haberleri

Ünlü gofret markası için marketlerden acil toplatma kararı!
ABD kampüslerinde İsrail protestoları yayılıyor!
Kayıp modelin cesedi bulundu! Böyle tespit ettiler
Tesla 2017'de aldığı siparişleri teslim edemedi!
TikTok'a yasak geliyor!