Obama: İran, Rusya ve Esad'ın ellerinde kan var

ABD Başkanı Barack Obama, "Suriye'de herkesin insani yardıma ulaşması gerekiyor. Halep saldırısına karşı tüm dünya birleşmiş durumda. İran, Rusya ve Esad'ın ellerinde kan var. Esad insanları katlederek meşruiyet kazanamaz" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da Başkanlık Yıl Sonu Konferansı için bir demeç verdi. Obama, 2016 yılı boyunca ABD'nin iç ve dış politikada ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği icraatleri anlatmasının ardından soru-cevap kısmına geçildi.

Dış politika üzerine de konuşan Obama, "Ben göreve geldiğimde iki savaşın ortasındaydık" diyerek, şu andaki durumun daha iyi olduğunu öne sürdü. Obama, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in kendi döneminde öldürüldüğünü de hatırlattı.

Obama, Suriye'ye yönelik açıklamasında Suriye ve Rusya'yı suçlayarak, Suriye'de "daha temsilci bir hükümet" istediğini belirtti.

ABD Başkanı, basın toplantısında, Donald Trump'ın ABD Başkanı seçildiği seçimlerde dış müdahale olduğuna yönelik iddiasını da tekrarladı.

Dünya Haberleri

Netanyahu Trump'ı Çıldırttı! Telefon Görüşmesinde Büyük Fırça
Üsküp'te Batı Balkanlar ve Avrupa Birliği'nin geleceği tartışıldı
Reuters: BAE, İran'a milyarlarca dolarlık fonun önünü açmaya hazırlanıyor
Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, Cezaevinden Kitap Yayımladı
İsrail'in katılımının protesto edildiği Eurovision'u Bulgaristan kazandı!