Oktoberfest 2023: Bira, enflasyon, siyaset...

Dünyanın en büyük halk şenliklerinden Oktoberfest, Münih Anakent Belediye Başkanı Dieter Reiter'in bira fıçısına musluk çakmasıyla başladı.

 Almanya’nın UNESCO tarafından ‘Dünya Kültür Mirası’ ilan edilen Oktoberfest’i 16 Eylül Cumartesi günü Bavyera eyaletinin başkenti Münih’te 188’inci kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

3 Ekim'e kadar sürecek olan Oktoberfest, geleneksel olarak Münih'in Sosyal Demokrat Partili (SPD) Anakent Belediye Başkanı Dieter Reiter'in bira fıçısına musluk çakmasıyla başladı.

Yine geleneksel olarak ilk birayı Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Başkanı ve Eyalet Başbakanı Markus Söder içti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da şenliğe, Almanya ve dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık 6 milyon ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı